Werkwijze

Een overbrengvoertuig stelt speciale eisen aan de inrichting. Door de wensen van de eindgebruiker om te zetten in 3D-tekeningen, met daarbij een simulatie van de beweegbare delen, kunnen we vooraf heel duidelijk laten zien wat het eindresultaat zal zijn. Al binnen een week na het intakegesprek wordt het ontwerp gepresenteerd.

Voordat het voertuig arriveert in de werkplaats, zorgen wij ervoor dat alle producten zijn ontwikkeld en geproduceerd. Het in- en ombouwen neemt vervolgens enkele weken in beslag, waarna het voertuig klaar is voor gebruik. Daarbij bieden wij klanten de mogelijkheid de vorderingen tussentijds te volgen in onze werkplaats.

Deze aanpak garandeert een korte doorlooptijd, uniek in de branche!

Instra bouwt ook voertuigen voorzien van temperatuur gereguleerde ruimtes. Zo kan de gehele ruimte achterin gekoeld worden of aparte compartimenten in combinatie met andere indelingsmogelijkheden.

Elektrisch rouwvervoer naar een nieuw niveau, met de nieuwe EQV

De Mercedes-Benz EQV tilt het elektrisch rouwvervoer naar een nieuw niveau. Met een actieradius van 355 km is de EQV uitermate geschikt als overbrengauto. De auto biedt vele mogelijkheden en is uitermate geschikt voor een maatschappelijk verantwoorde laatste rit.

Lees meer

Volledig elektrische rouwauto

Volledig elektrische rouwauto, ideaal voor stedelijk gebied en CO2 neutrale uitvaarten. Meer info

Lees meer

Instra Flexmodule

Speciaal ontwikkeld voor kleinere uitvaartondernemingen: Instra Flexmodule. Meer info 

Lees meer