Over Instra

Frank van der Cruysen, binnen Instra verantwoordelijk voor rouwvervoerinrichtingen: “Of het nou gaat om een overbrengvoertuig of staatsie-auto, aan rouwvervoer worden speciale eisen gesteld, ook voor de inrichting. Voor ons is het een uitdaging om voor elke klant een oplossing op maat te bieden voor de specifieke mobiliteitswensen.
Dat doen wij al 25 jaar met ons gespecialiseerde team van vakmensen. Zij werken met geavanceerde computersystemen en hebben de beschikking over eigen productiefaciliteiten, om zo het maatwerk te kunnen leveren waar de klant behoefte aan heeft.”

Trouwe klantenkring
Door het uitgebreide pakket producten, de diverse inbouwmogelijkheden en allerlei aanverwante diensten is Instra in staat een voertuig turnkey op te leveren. “De combinatie van onze flexibele dienstverlening, de strakke planning en een scherpe prijs-kwaliteitverhouding wordt door onze relaties heel erg gewaardeerd. We hebben door de jaren heen dan ook een trouwe klantenkring kunnen opbouwen.”

Welkom in de werkplaats
De wensen van de eindgebruiker worden bij Instra omgezet in 3D-tekeningen, met daarbij een simulatie van de beweegbare delen. “Hierdoor kunnen we vooraf heel duidelijk laten zien wat het eindresultaat zal zijn. Binnen een kort tijdsbestek na het intakegesprek wordt het ontwerp gepresenteerd. Voordat het voertuig bij ons arriveert, zorgen wij ervoor dat alle producten zijn ontwikkeld en geproduceerd. Dit heeft als voordeel dat het voertuig niet onnodig lang bij ons in de werkplaats staat. De planning van de in- en ombouw stemmen we met de klant af.
Wij nodigen onze klanten altijd uit om de vorderingen tussentijds te volgen. Deze aanpak heeft een korte doorlooptijd als resultaat. Voor ons heel normaal, maar het blijkt in de branche redelijk uniek te zijn.”

Merkonafhankelijk
Instra is bij de inrichting van rouwvervoer niet afhankelijk van één merk of type auto. “Wij kunnen elk model voorzien van de door de klant gewenste inrichting. Zo bieden we bijvoorbeeld de mogelijkheid de overbrengvoertuigen te voorzien van temperatuur gereguleerde ruimtes. Dit kan de gehele ruimte achterin betreffen of aparte compartimenten, in combinatie met andere indelingsmogelijkheden. Ook betreft aanpassingen aan staatsievervoer zijn we merkonafhankelijk. Of het nou gaat om rouwvlaggen, bloemenrekken, ladesystemen of beweegbare vloeren, voor ieder voertuig zijn er eindeloze mogelijkheden. Kwaliteit staat bij ons altijd voorop: we werken alleen met A-merken en hanteren een hoog afwerkingsniveau.”

Dealerbedrijven
Ook voor importeurs van rouwvervoer biedt Instra concepten op maat. “Met de dealerbedrijven bespreken we de verwachtingen van de eindgebruikers. Daarna stellen we een totaalpakket samen waarmee aan alle wensen kan worden voldaan. Met de eindgebruiker gaan we rond de tafel om te komen tot een perfect passende inrichting: goed doordacht en tot in detail afgestemd op het dagelijkse gebruik”, aldus een enthousiaste Frank van der Cruysen.