Een duurzame toekomst

Elektrisch rijden doet ook in de uitvaartbranche zijn opmars. Wilt u inzetten op groen en duurzaam ondernemen, dan is dit wellicht iets voor u. Modern rouwvervoer voor een stijlvol, milieubewust en stil afscheid. Ook hybride of elektrische overbrengauto’s bieden u de mogelijkheid maatschappelijk verantwoord te ondernemen.

Bij Instra spelen wij met lichtgewicht inrichtingen in op deze duurzame trend. De houten onderdelen van het interieur worden vervangen door lichte materialen zoals gerecycled kunststof. Door het lagere gewicht wordt de actieradius groter of is minder brandstof nodig. Bovendien verbetert een lichtgewicht interieur het weggedrag van het voertuig, met als positief effect lagere aanpassings- en onderhoudskosten.

Een duurzame toekomst is dichterbij dan u denkt. Met een lichtgewicht interieur blijft u heel gemakkelijk bij de tijd.

Elektrificatie van het wagenpark

Elektrificatie van het wagenpark

De transitie naar duurzame energie is in volle gang. Voor veel uitvaartondernemers is de elektrificatie van het wagenpark een belangrijk onderdeel hiervan. Overbrenging en de laatste rit zijn belangrijke aspecten in de uitvaartbranche. Er his een maatschappelijk motief om te verduurzamen. Ondernemers worden steeds meer aangespoord om hun CO2-uitstoot te verminderen en elektrificatie van het wagenpark kan hieraan bijdragen. Daarnaast zijn er financiële voordelen te behalen, zoals lagere brandstofkosten en belastingvoordelen. Bovendien kan het gebruik van elektrische voertuigen bijdragen aan een positief imago voor de ondernemer. Maar het is niet altijd een keuze voor de ondernemer, denk hierbij aan de milieuzones in Nederland en België. De ZERO-EMISSIEZONES komen eraan. Om de leefbaarheid en het winkel- en verblijfsklimaat in de stad te verbeteren en de overlast te beperken stellen 29 gemeenten een gebied in zonder uitstoot van schadelijke stoffen. Zo’n gebied noemen we een zero-emissiezone (afgekort: ZE-zone). Dit betekent dat voertuigen in de ZE-zone vanaf 1 januari 2025 uitstootvrij moeten zijn. Voor een aantal voertuigcategorieën is er tot 2030 een overgangsregeling, geld er voor sommige voertuigcategorieën een vrijstelling en komen er ontheffingen.

  • check Elektrische overbrengauto's
  • check Personenauto's icm de Flexmodule

Lichtgewicht ombouw

In het algemeen zorgen wij er natuurlijk voor dat de complete ombouw zo licht als mogelijk is. Maar deze dient natuurlijk ook kwalitatief hoogwaardig te zijn. Wij zorgen voor de juiste balans tussen beide. Naast onze "standaard ombouw" hebben wij ook een "lichtgewicht ombouw". Hierbij maken we gebruik van lichtgewicht gerecyclede materialen, waardoor deze ombouw nog duurzamer is en er minder brandstof en elektriciteit wordt verbruikt.

  • check Gerecycled kunststof ipv hout
  • check Aluminium ipv staal of RVS