Werkwijze

Een overbrengvoertuig stelt speciale eisen aan de inrichting. Door de wensen van de eindgebruiker om te zetten in 3D-tekeningen, met daarbij een simulatie van de beweegbare delen, kunnen we vooraf heel duidelijk laten zien wat het eindresultaat zal zijn. Al binnen een week na het intakegesprek wordt het ontwerp gepresenteerd.

Voordat het voertuig arriveert in de werkplaats, zorgen wij ervoor dat alle producten zijn ontwikkeld en geproduceerd. Het in- en ombouwen neemt vervolgens enkele weken in beslag, waarna het voertuig klaar is voor gebruik. Daarbij bieden wij klanten de mogelijkheid de vorderingen tussentijds te volgen in onze werkplaats.

Deze aanpak garandeert een korte doorlooptijd, uniek in de branche!

Instra bouwt ook voertuigen voorzien van temperatuur gereguleerde ruimtes. Zo kan de gehele ruimte achterin gekoeld worden of aparte compartimenten in combinatie met andere indelingsmogelijkheden.

Frank van der Cruysen, binnen Instra verantwoordelijk voor rouwvervoerinrichtingen: “Of het nou gaat om een overbrengvoertuig of staatsie-auto, aan rouwvervoer worden speciale eisen gesteld, ook voor de inrichting. Voor ons is het een uitdaging om voor elke klant een oplossing op maat te bieden voor de specifieke mobiliteitswensen. Dat doen wij al 30 jaar met ons gespecialiseerde team van vakmensen. Ik plan met de klant een eerste gesprek in en neem de wensen en mogelijkheden door bij hen op locatie.” 

Het eerste gesprek
3D-tekeningen

De wensen van de eindgebruiker worden bij Instra omgezet in 3D-tekeningen, met daarbij een simulatie van de beweegbare delen. Hierdoor kunnen we vooraf heel duidelijk laten zien wat het eindresultaat zal zijn. Binnen een kort tijdsbestek na het intakegesprek wordt het ontwerp gepresenteerd. Wij werken met geavanceerde computersystemen en hebben de beschikking over eigen productiefaciliteiten, om zo het maatwerk te kunnen leveren waar de klant behoefte aan heeft. Voordat het voertuig bij ons arriveert, zorgen wij ervoor dat alle producten zijn ontwikkeld en geproduceerd. Dit heeft als voordeel dat het voertuig niet onnodig lang bij ons in de werkplaats staat.  Deze aanpak heeft een korte doorlooptijd als resultaat. Voor ons heel normaal, maar het blijkt in de branche redelijk uniek te zijn.

De werkplaatsplanning van de in- en ombouw stemmen we met de klant af, waarbij wij onze klanten altijd uitnodigen om de vorderingen tussentijds te volgen.
De klanten vinden het prachtig om het ombouwproces met eigen ogen te aanschouwen. Men ziet stap voor stap een leeg voertuig veranderen in een overbrengauto die voldoet aan hun wens. Eventueel kunnen bepaalde details tijdens zo'n bezoek nog doorgenomen worden. Wanneer het voertuig in onze werkplaats staat, kunnen eventueel ook externe partijen aan het voertuig werken. Zodoende is Instra in staat om een voertuig turnkey op te leveren.

De werkplaats